Utskriftsvennlig versjon

Photoshop Lightroom 5

Publisert: 21.06.2013

Skrevet av


Det profesjonelle "mørkerommet" for digitale fotografer, Lightroom er ute i versjon 5. Her er det flere nyheter som kommer godt med i verktøykassa...
Photoshop Lightroom 5

Er du på farten og trenger enkel og rask oversikt og kontroll med dine bilder? Rask og enkel redigering, skalering og beskjering? Da er Adobe Photoshop Lightroom 5 noe for deg. Tar du i tillegg bilder i RAW er dette det ultimate verktøy for å få tingene unna.

Nyheter

Advanced Healing Brush

Fjern støv og distraksjoner med et penselstrøk. Tidligere kunne vi rette/fjerne flekker, nå kan man pensle ut og fjerne uønskede elementer.

 

Upright Tool, Retting av horisontale og rette linjer

Tar man bilder med forskyvninger dette tingen. Den analyserer bildet og oppdager skjeve linjer og retter de opp.

 

Smart Preview

Genial sak som lar deg arbeide med bildene dine selv om du ikke har orginalene med deg. Jobber med forminskede forhåndsvisninger og utfører endringene på orginalbildene når de er tilgjengelige

Radial Gradient Tool

Fremhev viktige områder av bildet med forskjellige funksjoner.

 

Utvidet fotobok funksjoner

Lag flotte fotobøker av bildene dine.Lightroom har en utvidet samling av maler som er lett å bruke. Nå kan du også endre på de for å tilpasse til ditt behov. Fotoboken kan så lastes opp med et par enkle klikk.

 

Video lysbildefemvisning

Du kan lett dele både bilde og videosnutter i de utvidede funksjonene. Generer HD video som kan vises på de fleste enheter.

 

Lightroon 5 koster rundt 1100,- kroner, oppgraderer du fra versjon 4 får du den for rundt 600,- kroner.